Råd & tips

Hämta upp ditt paket snarast
Så snart du fått avisering om att ditt paket levererats till din postlåda/ utanför din dörr alternativt anlänt till ditt ombud är det viktigt att snarast hämta det. Ju längre tid de ligger nedpackat desto större risk att växten tar skada.

Packa upp och ställ ljust
Pelargonsticklingen är troligtvis restrött pga av brist på ljus mm. Därför är det viktigt att rotklumpen är lagom fuktig och ställs ljust (ej direkt solljus). Enklast är att ställa sticklingarna på ett fat med ljummet vatten och låta dem suga upp vatten under ca. 10 minuter. Häll sedan av eventuellt överskott.

Isolera och kontrollera
När du tar in plantor utifrån rekommenderar vi alla att alltid ha för vana att avskilja dessa från dina befintliga plantor. Detta för att minimera risk för att eventuell ohyra eller annan problematik introduceras till dina övriga plantor. Vi tar detta på stort allvar och arbetar aktivt för att de plantor vi levererar är friska och fria från ohyra. Vi är dock en giftfri odling och kan inte garantera att våra plantor är helt fria från problematik. Kontrollera därför plantorna noggrant och helst under en veckas tid innan du introducerar dem till resten av ditt plantbestånd. Om du upptäcker något är vi tacksamma om du rapporterar detta till oss.

Plantera om
När sticklingen acklimatiserat sig till den nya miljön och ser pigg ut bör den planteras om.

Vissa föredrar att avlägsta “tyget” kring briketten, andra inte. De är gjorde för att plantera direkt i jorden då rötter växter igenom. Det är dock väldigt viktigt att strumpan har god kontakt med den omgivande jorden du planterar i så att en luftspalt inte bildas. Vissa föredrar att avlägsna strumpan för att minimera denna risk och vi har förståelse för detta. Vi rekommenderar att göra det man själv känner för och tror på.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Dagnys Plantskolas webbplats. Genom att du fortsätter använda webbplatsen godkänner du användandet av cookies.  Läs mer